Cinefòrum ambiental a la Facultat de Biologia de la UB

L’aula magna de la facultat va omplir-se el passat 11 d’abril de 2014 amb més d’una trentena d’estudiants per la projecció del documental “La Voz del Viento”, que va completar-se amb una estona de debat i amb la presentació de diversos col·lectius.

Divendres passat, després de classes, l’aula magna de la Facultat de Biologia de la UB es començava a omplir de gent en un ambient que recordava al del Fòrum Ambiental, la jornada de debat que organitza anualment Skamot Verd, el grup ecologista de la casa, i que en aquest any va arribar ja a la seva 11a edició. Precisament aquest mateix col·lectiu, juntament amb l’Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) i el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), eren els organitzadors del “Cinefòrum Ambiental”, l’activitat que va aplegar entre 30 i 40 persones i que va tenir com a punt central la projecció del documental “La Voz del Viento: semillas de transición” (Carlos Pons, 2013).
En l’enriquidor debat posterior a la projecció es van plantejar algunes qüestions relacionades amb la temàtica del documental (transformació social, agroecologia, biodiversitat, bancs de llavors, projectes de canvi, etc.) així com les possibilitats d’acció a l’abast dels assistents.
Al llarg de l’acte, a més, es va fer la presentació dels col·lectius organitzadors (ACCA, Skamot Verd i COAMB) així com de dos altres col·lectius d’estudiants de la UAB, Ambient Crític i L’Hortet.

La projecció s’engloba en el marc de les noves iniciatives impulsades per l’ACCA per tal de reteixir els contactes entre estudiants i professorat de les diverses universitats catalanes on s’imparteix Ciències Ambientals. En la mateixa línia van altres activitats, com l’altre cinefòrum que es va celebrar l’octubre passat a la UAB, o la propera creació d’una Plataforma Interuniversitària de les Ciències Ambientals a Catalunya (PICAC).

Des de l’ACCA volem agrair la col·laboració de la Coordinació de Ciències Ambientals de la UB per la cessió gratuïta de l’espai i la col·laboració en la difusió de l’acte, als realitzadors del documental per la possibilitat de projectar-lo lliurement, i a en Miquel Vallmitjana (doctor per la UAB i activista de Som lo que Sembrem) per haver acceptat d’acompanyar-nos com a convidat especial en el debat.

Per si us vau perdre l’acte o voleu tornar a veure el documental, es pot descarregar gratuïtament des de la web del projecte.