La UAB segueix amb la campanya per la creació d’un Departament de Ciències Ambientals

La Comissió per la creació d’un Departament de Ciències Ambientals a la UAB, que vehicula la proposta a la qual donem suport des de l’ACCA i el COAMB, segueix amb la seva campanya per exigir la normalització de la docència del Grau en Ciències Ambientals.

A les portes a les eleccions al nou rector o rectora de la UAB, que tindran lloc demà dia 19 de maig de 2016, la Comissió ha emès un comunicat amb els compromisos de les dues candidatures, que reproduïm a continuació:

 

– – – –

 

Comunicat de la Comissió per la creació d’un Departament de Ciències Ambientals a la UAB

 

El proper dijous 19 de maig de 2016 tindran lloc les eleccions al rectorat de la UAB. Des de la Comissió per la creació d’un Departament de Ciències Ambientals, formada per representants d’estudiants i professors del grau en Ciències Ambientals, aprofitem l’ocasió per anunciar algunes novetats en relació al compromís dels diversos candidats vers les problemàtiques que motiven la petició d’un Departament:

  1. Que representants de la Comissió van reunir-se amb els dos candidats a rector/a per tal d’exposar la petició de creació d’un Departament de Ciències Ambientals. Les reunions van tenir lloc el passat 2 de maig amb la candidata Marga Arboix, i el dia 12 de maig amb el candidat Antoni Méndez.
  2. Que ambdós candidats van accedir a escoltar amb detall la problemàtica dels estudis de grau en Ciències Ambientals a la UAB i van debatre amb interès la proposta de creació d’un Departament per tal de resoldre’ls.
  3. Que ambdós candidats van assumir el doble compromís de tractar aquesta problemàtica de forma prioritària en cas de sortir elegits com a rector/a, i de reunir-se de nou amb representants de la Comissió durant el mes de juny d’enguany per tal d’iniciar els passos necessaris per tal de resoldre-la.

Des de la Comissió valorem molt positivament els compromisos adoptats pels candidats, que es deuen en gran part a la campanya de recollida de signatures i de suports institucionals iniciada durant els últims mesos. Tanmateix, ens comprometem a fer un seguiment d’aquestes promeses i a seguir insistint per tal de resoldre les deficiències del Grau en el període de temps més curt possible.

Finalment, desitgem molta sort a ambdós candidats en les eleccions del dia 19 i animem a tota la comunitat de les Ciències Ambientals de la UAB (estudiants, professors i investigadors) a participar-hi. Que el nou mandat de govern es tradueixi en una millora de les Ciències Ambientals és sens dubte important per tota la universitat. Impliquem-nos-hi i fem-ho possible!

 

A la Universitat Autònoma de Barcelona (Cerdanyola del Vallès), el 18 de maig del 2016.

– – – –