Ens volem presentar

Qui som?

L’Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals, estudiants i persones implicades voluntàriament en l’àmbit del medi ambient. Aquesta té l’intenció, no només d’adequar el grau de Ciències Ambientals a les necessitats de les estudiants i a l’estat actual del medi ambient, sinó també de proveir una alternativa de formació, col·laboració i voluntariat per a les estudiants i una plataforma de difusió per a diverses organitzacions, assemblees i associacions involucrades en el marc mediambiental.

Som, per tant, les representants de les estudiants de Ciències Ambientals de Catalunya, doncs, actualment, som  el braç estudiantil del Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya, i la vocalia que les representa en el mateix Col·legi

Per tant, un dels objectius de més pes de l’associació és ser un braç de suport de les estudiants de Ciències Ambientals a Catalunya. Aquesta tasca la podem dur a terme de diverses maneres; des de donar suport i ajuda directe a les estudiants (responent dubtes i preguntes, facilitant informació…), essent l’enllaç entre Col·legi i estudiants, entre estudiants i coordinació dels graus, entre estudiants i entitats ecologistes, etc. Fins i tot proposant un canvi en el pla estudiantil del grau, adaptant-se el millor possible a les necessitats de les estudiants.

Des de l’Associació, ens agradaria ser el nexe entre les estudiants, plenes de ganes de col·laborar, i les entitats, associacions i assemblees de caràcter ecologista com la vostra. En aquest vincle, nosaltres oferim difusió, plataformes per fer debats o desenvolupar accions, etc. Per així aconseguir oferir a les estudiants els coneixements, debats i accions amb les què podran complementar els seus estudis. També volem afegir que no només serien accions tancades a estudiants del Grau de Ciències Ambientals sinó que es podria obrir a qualsevol persona que hi estigués interessada. Així es podrien crear debats molt enriquidors per a totes, i un espai de connexió entre els variats aspectes que pot tenir la lluita per a defensar el nostre planeta.

La majoria de persones dins de l’ACCA són estudiants o recent graduades que entenen les necessitats que sorgeixen durant els anys d’universitat i estan motivades a donar respostes útils, eficients i, per què no, creatives, amb molta il·lusió de portar a terme el gran projecte que és aquesta Associació.

Benvingudes i benvinguts a l’ACCA!

Què fem?

  • Potenciar la formació i coneixement de les ciències ambientals a la societat en general.
  • Esdevenir un referent sobre les ciències ambientals a Catalunya
  • Crear cohesió amb les noves generacions de graduades en ciències ambientals, i entre elles.
  • Crear xarxes de treball amb Entitats, Universitats i el conjunt de la societat.
  • Conèixer i difondre noves experiències, pràctiques, debats i xerrades sobre el medi ambient, en les temàtiques més actuals.