Activitats

DIÀLEGS AMBIENTALS

dialegs-ambientalsEls Diàlegs Ambientals són unes jornades anuals d’anàlisi i debat sobre les ciències ambientals a Catalunya.

Es tracta d’un cicle de ponències temàtical voltant d’un eix central, i en les qual es confronten dues visions complementàries sobre una mateixa qüestió per generar un diàleg de sabers. L’objectiu de les jornades és posar sobre la taula els principals reptes ambientals i territorials del país i, a la vegada, aportar nitidesa sobre els aspectes clau on cal enfocar la recerca, les polítiques i els esforços sota el paradigma de la sostenibilitat.

L’activitat és una iniciativa de l’ACCA i es va posar en marxa el 2008; des del 2013, s’organitza conjuntament amb el COAMB. Fins al moment se n’han realitzat cinc edicions en les quals s’han tractat temes tan diversos com la mobilitat, el turisme, l’agricultura urbana, els models territorials, l’autosuficiència, les propostes de decreixement o els riscos ambientals.

Segueix el projecte:

Web

Facebook

Twitter

ALTRES EDICIONS

Diàlegs ambientals 2014

Diàlegs ambientals 2013

Diàlegs ambientals 2012

Diàlegs ambientals 2011

Diàlegs ambientals 2010

Diàlegs ambientals 2009

DESCOBRINT EL TERRITORI. SORTIDES TERRITORIALS + STUDY TOURS

PROPERES SORTIDES

 

– 6a Sortida Territorial al PARC AGRARI DEL BAIX LLOBREGAT

Data: diumenge 12 de juny de 20156

Més informació 

SORTIDES ANTERIORS

IMGP0105– VI Sortida Territorial. Mines de Sal del Bages

Més informació >>

 

 

 

 

.

 

ELS TEUS OBJECTIUS.CAT

elsteusobjectiusAmb motiu del desè aniversari del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya, el 2009 l’ACCA va posar en marxa un premi de fotografia i vídeo sobre la sostenibilitat quotidiana obert a tothom que volgués participar-hi. L’objectiu del concurs era fomentar la reflexió entre la ciutadania sobre les qüestions ambientals i, d’aquesta manera, contribuir a la sensibilització i l’educació ambientals, així com a difondre els valors que promouen la cultura de la sostenibilitat en la societat. Arran de l’èxit de la primera edició del premi, van arribar a celebrar-se’n dues més: una el 2010 i una altra el 2011. En cada edició, es van rebre una mitjana de setanta fotografies i vuit vídeos; en l’edició del 2011 es va incloure una nova categoria, la de micropoesia via Twitter, que també va tenir prou èxit. Diversos mitjans de comunicació es van fer ressò del premi, entre els quals destaca TV3, COM Ràdio i Ràdio Badalona.

Web del concurs

Vídeo de l’Espai internet de TV3 (2009)

Vídeo de l’Espai internet de TV3 (2011)

– Espot de la 1a edició del concurs:

– Entrevista a Àngels Codina, presidenta de l’ACCA, a Televisió de Badalona:

CINEFÒRUMS I JORNADES

ÚLTIMES ACTIVITATS

 

Consulta les últimes activitats>>

cineforum

 

 

PREMIS CIÈNCIES AMBIENTALS

Els Premis Ciències Ambientals són una iniciativa del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) i l’Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA), que té com a principal objectiu donar a conèixer el paper fonamental que el col·lectiu de les ciències ambientals té en les transformacions socials, econòmiques i culturals del segle XXI. Els premis són també un reconeixement a la trajectòria dels estudis ambientals a Catalunya, a la recerca interdisciplinària, a la iniciativa empresarial en el sector del medi ambient i al treball per comunicar els reptes de la sostenibilitat ambiental.

 

 

Edició anterior 2014

El 2014, els Premis arriben a la seva tercera edició. S’estableixen quatre categories:

– ‘Projecte o treball de final d’estudis‘: estudiants universitaris d’últim curs dels estudis de Ciències Ambientals que imparteixen les universitats catalanes.

– ‘Activitat de recerca’: estudiants dels programes oficials de postgrau (doctorat i màster), personal docent i d’investigació vinculat a les universitats i centres o instituts de recerca en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat a Catalunya.

– ‘Iniciativa empresarial’: empreses, emprenedors, organitzacions i entitats, amb seu social a Catalunya, que treballin en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat.

– ’Comunicació ambiental’: ambientòlegs, entitats ecologistes, associacions, tècnics d’ajuntaments, consultories ambientals, centres d’educació ambiental i professionals de l’àmbit de la comunicació ambiental, que hagin dut a terme activitats orientades a la societat catalana.